Kako lahko sodelujemo?

Domov – Pravne storitve

Splošni pogoji poslovanja in sestava pogodb

Po več kot desetletju dela na področju pogodbenega prava vem, kako pomembne so jasno opredeljene pravice in obveznosti pogodbenih strank. Kakovostne pogodbe in splošni pogojI poslovanja so nujni za uspešno poslovanje podjetja. Z njimi bo pogodbenima strankama že od začetka jasno, kakšne so njune pravice in obveznost. S tem se bo zmanjšala možnost spora, vaše poslovanje pa bo postalo bolj transparentno. Več o splošnih pogojih poslovanja lahko izveš v 25. epizodi podkasta.

Pri sestavi pogodbe in splošnih pogojev poslovanja tesno sodelujem z naročnikom, da le-ti odražajo njegove želje. Naročniku dajem nasvete ter po potrebi predlagam prilagoditve poslovanja, da je skladno z zakonsko ureditvijo.

Pravna mnenja za podjetja

Po naročilu strank izdelam tudi pravno mnenje na kompleksna pravna vprašanja.  Pravno mnenje je smiselno izdelati, kadar je pravna ureditev nejasna in zato podjetje ne ve, kako pravilno delovati oziroma želi dokazati, da je pravne določbe pravilno izvajalo v praksi. V sodnih postopkih pa v imenu strank zanje praviloma zaprosijo strankini odvetniki, da podkrepijo svoje argumente o primeru še z argumenti drugih priznanih pravnih strokovnjakov, praviloma akademikov. Več o pravnem mnenju in izbiri strokovnjaka zanj lahko izveš v 6. epizodi podkasta.

Pravno mnenje obsega preučitev konkretne situacije na podlagi predložene dokumentacije, preučitev veljavne zakonodaje, pravne teorije in sodne prakse ter na tej podlagi podano objektivno mnenje glede zastavljenega vprašanja.

Pri sestavi pogodbe in splošnih pogojev poslovanja tesno sodelujem z naročnikom, da le-ti odražajo njegove želje. Naročniku dajem nasvete ter po potrebi predlagam prilagoditve poslovanja, da je skladno z zakonsko ureditvijo.

Interna pravna izobraževanja na področju pogodbenega in gospodarskega prava

Brez pravnih znanj zaposlenih o sklepanju poslov lahko podjetje kaj hitro zaide v težave. Da se to ne bi zgodilo, po meri pripravljam interna izobraževanja za podjetja v obliki delavnic za večjo skupino zaposlenih ali 1:1 izobraževanja za vodstvene kadre. Skozi delavnice se zaposleni v podjetju spoznajo s pravnimi področji potrebnimi za njihovo delovanje (npr. korporacijsko pravo, pogodbeno pravo, potrošniško pravo ipd.). Poseben poudarek je na delavnicah namenjen tudi prenosu pridobljenih znanj v vsakodnevno uporabo v podjetju. Pri sestavi izobraževanja tesno sodelujem s podjetji, da ugotovim njihove potrebe in izdelam plan izobraževanja. Temu sledijo delavnice ter po potrebi utrjevanje pridobljenih znanj. Namesto izobraževanja po meri pa lahko izbereš tudi enega izmed treh obstoječih seminarjev: 

Želite sodelovati z menoj?
Višina plačila je odvisna od kompleksnosti zadeve in porabljenih ur.
Type at least 1 character to search
a
Instagram:
This error message is only visible to WordPress admins

Napaka: vir ni bil najden.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Elsewhere:
en_USEnglish