Poljudna predstavitev pravo-poslovnih izzivov (TFL študent)

Poljudna predstavitev pravo-poslovnih izzivov (TFL študent)
tfl študent

Poljudna predstavitev pravo-poslovnih izzivov (TFL študent)

Epizoda 62

Poljudna predstavitev pravo-poslovnih izzivov

V 62. epizodi podkasta Vešči prava gostim Tjašo Kohek iz podjetja Tax-Fin-Lex in Evo Vidmar, študentko univerzitetnega programa Multimedija na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Spregovorile smo o pravkar zaključenem projektu, katerega namen je bil predstavitev pravno-poslovnih tematik na poljuden način. Projekt sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, odobren pa je bil na javnem razpisu »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023«.

Pri projektu so sodelovali študentje štirih fakultet Univerze v Ljubljani: Ekonomske fakultete, Pravne fakultete, Pedagoške fakultete in Fakultete za računalništvo in informatiko. Delovali so pod mojim vodstvom in pod vodstvom mentoric iz podjetja Tax-Fin-Lex. Študentje so se s sodelovanjem na projektu naučili interdisciplinarnega pristopa k tematiki, povezovanja znanj iz različnih področij, inovativnega delovanja, komunikacijskih veščin in še mnogo drugega.

Vsebina pogovora

V uvodnem delu pogovora se predstavi Tjaša Kohek, ki nam poslušalcem razloži, kaj sploh je portal Tax-Fin-Lex in kakšna je bila vloga istoimenskega podjetja pri tem projektu. Tax-Fin-Lex je osrednji pravno-informacijski portal, ki ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je pripravljena v obliki čistopisov in jo sproti tudi ažurirajo. Na čistopise pa povežejo tudi vse ostale dokumente, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji zakonov, pojasnila FURS itd. Ponuja še druge storitve, katere nam predstavi Tjaša.

V drugem delu pogovora pa bo študentka Eva Vidmar predstavila rezultat projekta. Ciljna publika, na katero so se v dogovoru s podjetjem Tax-Fin-Lex osredotočili, so študentje. Tako je nastala spletna stran z imenom TFL Študent, na kateri lahko študentje pridobijo ključne informacije in pravna znanja, ki jih potrebujejo v vsakdanjem življenju. Zbran je bil skupek treh sklopov z naslednjo vsebino: Študentsko življenje, Moje prvo delo in Moje prvo stanovanje. V vsakem sklopu so zbrana vprašanja in poljudno predstavljeni odgovori na vprašanja, s povezavami na dodatne informacije, ki jih ponuja portal Tax-Fin-Lex. Poleg spletne strani pa so študentje izbrali tudi 18 najbolj zanimivih tematik in posneli kratke, poučne in zabavne videoposnetke, ki bodo objavljeni na TikTok profilu TFL Študent.

Časovni razpored:

0:00 Uvod

3:22 Tjaša Kohek

9:19 Eva Vidmar

Type at least 1 character to search
a
Instagram:
This error message is only visible to WordPress admins

Napaka: vir ni bil najden.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Elsewhere:
en_USEnglish