Pozdravljeni,

Sem doc. dr. Ana Čertanec, univerzitetna diplomirana pravnica in diplomirana ekonomistka.

Čas je, da se spoznamo.

pravo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V letu 2010 sem z odliko diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Po končanem študiju me je želja po osvojitvi ekonomskih znanj popeljala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, ki sem jo zaključila v letu 2013. Želja po nadgradnji pravnih znanj pa me je pripeljala k vpisu na doktorski študij na Pravni fakulteti v Ljubljani, ki sem ga zaključila v letu 2016. Sem docentka za področje civilnega in gospodarskega prava in avtorica številnih slovenskih in mednarodnih člankov s področja varstva človekovih pravic v gospodarstvu.

Moja največja strast je, da ljudi izobražujem o pravu. Že od leta 2011 sodelujem pri izvedbi pravnih predmetov na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Kot vodja vaj in seminarjev pri predmetih Pravo družb in poslovno pravo, Pogodbeno gospodarsko pravo, Davčno pravo in Pravna ureditev trga in trgovanja sem že več kot 8000 študentov izobrazila o slovenski pravni ureditvi na področju poslovnega prava. Prav tako pa sem že izvedla individualna izobraževanja za vodilne delavce v podjetjih (npr. Merkur zavarovalnica).

Želja po pravnem izobraževanju pa me je aprila 2021 privedla do ustanovitve pravnega podkasta Vešči prava, kjer ljudem na preprost način predstavljam osnove slovenske pravne ureditve. Pravna terminologija je izjemno zahtevna, zato v epizodah pravne pojme poskušam predstaviti na ljudem razumljiv način, saj je ljudem zgolj v škodo, če se ne izobrazijo o njihovih pravicah in obveznostih.

Poleg tega sem tudi ustanoviteljica in direktorica gospodarske družbe Pravno-ekonomsko svetovanje Čertanec d.o.o., preko katere sem od leta 2017 za priznane naročnike napisala že številna pravna mnenja in splošne pogoje poslovanja. Specializiram se za področje obligacijskega in gospodarskega prava ter prava človekovih pravic.

 

 

 

 

 

 

 

Zanimiv način predavanja in želja po našem razumevanju.

Zelo razgibane vaje, zelo dobre in razumljive razlage.

Prijazna je, tudi če se zmotimo, skupaj pridemo do ustrezne rešitve.

Zna spodbuditi zanimanje ter ima dobro razlago snovi.

Dr. Čertanec je pri meni vzbudila veliko zanimanje za predmet. Snov razlaga na zanimiv in interaktiven način. Vključeni smo vsi študenti. Vsakič je na vajah nasmejana, kar vzbudi pozitivno delovno okolje. Želim si, da bi lahko še kdaj sodeloval z dr. Čertanec.

Gostovanje v medijih

Type at least 1 character to search
a
Instagram:
This error message is only visible to WordPress admins

Napaka: vir ni bil najden.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Elsewhere:
en_USEnglish